Specificaties & informatie

  • Merk Ibili
  • Serie Keukenhulpjes
  • Hoogte 8.8 cm
  • Breedte 23.8 cm
  • Diepte 4.2 cm
  • Gewicht 245 gram
  • Verpakking doos
  • Materiaal RVS + ABS
  • Garantie 2 jaar
  • EAN Artikel 8411922459838
  • Verpakt per 36
  • Afbeeldingen downloaden? Ga naar de beeldbank

Messen- en scharenslijper, 7 functies

Artikelnummer:
783770

Omschrijving

Met deze messen- en scharenslijper van Ibili houd je je messen en scharen lang scherp. Hij biedt maar liefst zeven functies, met de grote draaiknop kies je eenvoudige de gewenste slijping. Het werkt eenvoudig. Plaats de slijper op een vlak werkblad en houd deze met één hand vast en het mes met je andere hand. Steek het mesblad volledig in de slijpsleuf in een hoek van 90° ten opzichte van de slijper. Oefen lichte neerwaartse druk uit op het lemmet terwijl je het mes van hiel tot punt door de slijpsleuf trekt. Vermijd dat de voorkant van het mes tegen de wanden van de gleuf wrijft tijdens het slijpen. Trek het mes altijd van de hiel naar de punt, duw het mes nooit van je weg. Herhaal deze handeling, normaal gesproken krijg je met 5-7 keer trekken het lemmet scherp, maar bij messen van extreem hard staal kan het nodig zijn om vaker te trekken.

Draai aan de draaiknop om de gewenste slijpsleuf in te stellen. De slijper biedt de volgende functies:

  1. Grof (diamant gecoate staafjes) - Voorbereiding: repareer beschadigde rechte meskanten en balanceer het lemmet voordat je gaat slijpen.
  2. Medium (hardmetalen messen) - Slijpen: Slijp het rechte mesblad en herstel de vorm terug naar een V-snede.
  3. Fijn (keramische staven) - Polijsten: Verwijder bramen en polijst het rechte lemmet zodat het zo scherp is als een scheermes!
  4. Gekartelde messen (keramische staven) - Gekartelde messen slijp je hetzelfde als rechte messen.
  5. Keramische messen (diamant gecoate staven) - Keramische messen slijp je hetzelfde als rechte messen.
  6. Eenzijdig mes Hardmetalen messen - Een eenzijdig mes slijp je op dezelfde manier als een recht mes.
  7. Scharen: zet de schaar in de schaarpositie, beweeg het schaarblad van het uiteinde naar het handvat en herhaal de beweging zo vaak als nodig, precies in die richting.

Na gebruik: reinig je messen- en scharenslijper met een vochtige doek of een milde borstel. Niet afspoelen met water.