OXO ARTIKELEN

OXO

OXO gelooft in een betere manier

OXO kijkt naar alledaagse voorwerpen en activiteiten en ziet manieren om dingen eenvoudiger, gemakkelijker, doordachter ontworpen, ofwel: beter te maken.

OXO merkt dingen op. Ziet pijnpunten en irritaties. Merkt problemen op waarvan mensen zich niet realiseren dat het problemen zijn, totdat OXO ze oplost. Zij ziet mogelijkheden om een product of onderdeel van het dagelijks leven te verbeteren, en maakt dingen die dit beter maken. OXO's producten maken het dagelijks leven gemakkelijker, in elke kamer van je huis. Van koken en bakken tot schoonmaken en organiseren. Zij ontwerpt artikelen die comfortabel in jouw hand en in jouw leven passen.

Alles wat OXO maakt is gemaakt om lang mee te gaan - alle producten zijn ontworpen voor functionaliteit en duurzaamheid - daarom garanderen we ze voor het leven.

OXO's geschiedenis

OXO is uit liefde geboren. Oprichter Sam Farber ontwierp de eerste OXO dunschiller voor een paar handen waar hij meer van hield dan van zijn eigen handen. Sam en zijn vrouw Betsey waren samen aan het koken toen Betsey's milde artritis het gebruik van de ouderwetse metalen dunschiller tot een strijd maakte. Ze wisten dat er een betere manier moest zijn.

Ze creëerden de nu iconische OXO greep - met zijn kenmerkende ergonomische vorm en antislip grip - en koppelden dit aan een scherp roestvrijstalen mes. OXO was geboren, en het merk veranderde de manier waarop we voedsel bereiden - en hoe we denken over huishoudelijk gereedschap - voor altijd.


Ontwerp en engineering

OXO bekijkt haar productontwikkelingsproces vanuit het oogpunt van universeel ontwerp en ontwikkelt producten die innovatie combineren met doelgerichtheid. Zij is altijd op zoek naar manieren om alledaagse hulpmiddelen en taken eenvoudiger, zelfs plezieriger te maken. OXO's grenzeloze nieuwsgierigheid en rusteloze zoektocht naar beter vormen de basis van alles wat zij doet; als ze iets niet beter kan maken, maakt zij het niet.

OXO geeft terug

Na 30 jaar elke dag in huis beter te hebben gemaakt, is het tijd om het beter te doen voor de planeet. OXO sluit zich aan bij de '1% for the Planet' gemeenschap en doneert 1% van haar jaarlijkse omzet aan non-profits die de meest urgente problemen van onze tijd aanpakken.

Första is de exclusieve importeur van OXO voor Nederland.

Nog even op een rij...
Makkelijker
OXO's artikelen maken het dagelijks leven gemakkelijker, in elke kamer van je huis..
Comfortabele greep
Ergonomisch en antislip, geschikt voor iedere hand.
Uit liefde geboren
De eerste OXO dunschiller ontwierp oprichter Sam Farber voor zijn vrouw Betsey.
1% for the planet
OXO doneert 1% van haar jaarlijkse omzet aan non-profits.