Over Första

Wat we doen

Första is één van de grootste distributeurs van kwaliteitsmerken in koken en keuken in de Benelux. Wij zijn exclusief vertegenwoordiger van A-merken als OXO, Ooni, Nachtmann, Spiegelau, Graef en Butler.  Naast topmerken vertegenwoordigen we kleinere merken en bieden we een grote collectie basisartikelen voor in en om de keuken.

Onze klanten zijn retailers o.a. warenhuizen, kook- en huishoudwinkels, pure online winkels, BBQ-shops, tuincentra en elektrowinkels - zowel ketens als zelfstandigen. Naast de retail bedienen wij de horeca-groothandel en B-to-B-bedrijven. Via deze kanalen vinden onze merken hun weg naar zowel de consument als de professionele gebruiker in bijvoorbeeld restaurants en instellingen in de gehele Benelux.

Första in Tiel

Onze historie

Första is in 1991 gestart door Henk de Lange. In de eerste jaren werd hij ondersteund door twee bevriende Zweedse bedrijven, die overigens tot de dag van vandaag nog tot onze leveranciers behoren. Als dank voor deze steun en het daaruit sprekende vertrouwen heeft ons bedrijf een Zweedse naam gekregen: Första. Dit betekent 'de eerste' in het Zweeds.

Sinds 2010 wordt het bedrijf geleid door de tweede generatie, dochter Arlette en schoonzoon Alex. Samen met een hecht en betrokken team staan zij voor professioneel en prettig zakendoen. 

Ons kantoor en groot magazijn bevinden zich in Tiel, in het hart van de Betuwe en middenin het prachtige rivierengebied. Vanuit hier bedienen wij dagelijks onze klanten en leveren wij alle merken en artikelen uit ons assortiment snel en uit voorraad.


Solide partner

Bij Första vinden we dat alles wat wij doen in het teken van jóuw business moet staan. Want wil jij het verschil kunnen maken naar jouw klanten dan moet je, zeker in een competitieve en snel veranderende markt, kunnen rekenen op een betrouwbare en solide partner. Die met je meedenkt en soepel is wanneer het nodig is. En met wie je niet alleen professioneel, maar ook prettig zakendoet. Daarbij ondersteunen we je op allerlei manieren.

 • Enorm assortiment

  Ons enorme assortiment maakt dat je efficiënt zakendoet. Alle merken en artikelen in onze collectie kunnen gecombineerd besteld worden. En bestellen doe je eenvoudig, hoe en wanneer je wilt: via onze B-to-B webshop, EDI, email, telefonisch of in een persoonlijk gesprek in onze showroom op de Trade Mart in Utrecht.
 • Snel en uit voorraad 

  Wij leveren alle artikelen in ons assortiment snel en uit voorraad vanuit ons magazijn in Tiel. Snel, betrouwbaar en desgewenst in kleine aantallen. Voor onze vaste klanten behoort ook dropshipment tot onze mogelijkheden. Dit alles maakt dat je je voorraden en risico’s kunt beperken en je omloopsnelheid kunt verhogen.
 • Actuele en complete informatie

  Alle informatie over artikelen, leveringen, voorraden en meer hebben wij beschikbaar. Actueel en compleet. Volledig geautomatiseerd en waar mogelijk via slimme IT-integraties. Van uitgebreide artikeldetails en logistieke data tot consumentgerichte content, sterke afbeeldingen en video's. Perfect voor het efficiënt managen van je administratie, logistieke processen, het beheren van je webshop en het vullen van je ERP-, PIM of kassasysteem.
 • Marketing- en verkoopsupport

  Om je verkoop te maximaliseren ondersteunen wij je graag in je marketing en verkoop. Met goede consumentgerichte content voor je webshop of folder, onderbouwde en eerlijke assortimentsadviezen, gerichte schappenplannen, sterke point-of-sale materialen voor online en instore, verkooptrainingen en meer.

En, last but not least, wij staan voor persoonlijk en prettig zakendoen. We denken graag met je mee en zijn soepel wanneer het nodig is. Zodat we niet alleen professioneel maar ook prettig zakendoen. En dat, wat ons betreft, liefst op een informele manier.


Onze showroom

Wij nodigen je van harte uit om onze showroom te bezoeken op de Trade Mart Utrecht, het handelscentrum voor non-food detailhandel in Nederland. Hier presenteren wij alle merken en artikelen in onze collectie. De Trade Mart is gevestigd in het Beatrixgebouw, Jaarbeursplein 6 in Utrecht. De Första showroom vind je op de etage 3, stand F-616. 

De collectieve openingsdagen in 2023 zijn:

 • Maandag 9 januari 2023 | Inkoopdag
 • Zondag 12, maandag 13 en dinsdag 14 maart 2023 | Retailbeurs 

 • Maandag 3 april 2023 | Inkoopdag

 • Maandag 5 juni 2023 | Inkoopdag

 • Zondag 10, maandag 11 en dinsdag 12 september 2023 | Retailbeurs

 • Maandag 2 oktober 2023 | Inkoopdag

 • Maandag 6 november 2023 | Inkoopdag

Buiten de collectieve openingsdagen is het ook mogelijk een persoonlijke afspraak te plannen in onze showroom.