Orthex - Duurzaamheid als basis

Steeds meer winkeliers maken een bewuste keuze voor duurzaamheid om zo, binnen hun mogelijkheden, bij te dragen aan een meer duurzame maatschappij.

Een keuze voor Orthex, één van de grootste Scandinavische fabrikanten van huishoudelijke artikelen, past hierin. Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij deze moderne fabrikant. Orthex streeft ernaar in alle facetten van haar bedrijfsvoering - van productie, transport en energie tot verpakkingen, grondstof en afvalstromen – oprecht duurzame keuzes te maken. Daarbij realiseert zij zich bovendien dat BIO-artikelen betaalbaar voor de consument moeten blijven, om daadwerkelijk impact te kunnen maken.

 

Artikelseries uit BIO-kunststof

Inmiddels biedt Orthex diverse artikelseries uit BIO-kunststof rond koken en tafelelen. Twee hiervan, de serie 'GastroMax BIO met houtvezel' en de serie 'GastroMax BIO Nylon' heeft Första in haar vaste collectie. De andere series zijn in overleg leverbaar. Lees alles over de GastroMax BIO series.

 

Emmers van gerecyclede oude visnetten

Naast bovengenoemde artikelseries voor koken en tafelen, maakt Orthex bijzondere emmers. Deze zijn gemaakt van gerecyclede oude visnetten, waardoor oceaanvervuiling wordt voorkomen en waarvan de CO2-voetafdruk aanzienlijk lager is in vergelijking tot emmers uit nieuw kunststof. Lees alles over de Orthex emmers van gerecyclede oude visnetten.