Ronneby Bruk - een rijke traditie

Ronneby Bruk - een rijke traditie

De gietijzeren pannen van het Zweedse Ronneby Bruk zijn ijzersterk, duurzaam en gaan bij normaal gebruik een leven lang mee. Bovendien zijn de bakeigenschappen ongeëvenaard. De pannen verspreiden de warmte geleidelijk en zeer gelijkmatig en houden deze bovendien lang vast.

Gietijzer is één van de oudste kook- en bakmaterialen en geliefd bij veel koks omdat het een puur materiaal is zonder chemische lagen. Een gietijzeren pan kan eigenlijk ook niet stuk en gaat een leven lang mee. Bovendien houden gietijzeren pannen, wanneer ze eenmaal heet zijn, de warmte lang vast. Dit houd je gerechten op tafel lang warm en maakt dat gietijzeren braadpannen perfect zijn om lekker in te stoven en braden.

Een Ronneby Bruk pan is direct na aankoop startklaar. Iedere pan is bij productie namelijk ingebrand met plantaardige olie, ook wel ‘pre-seasoning’ genoemd, waardoor de pan een natuurlijke anti-kleeflaag heeft. Door het gebruik wordt deze anti-kleeflaag steeds beter. Gietijzer is namelijk poreus waardoor de oliën die je gebruikt zich met de pan gaan versmelten. Hierdoor gaat je pan steeds fijner bakken. Lees ook de tips voor het onderhoud en gebruik van de Ronneby Bruk pannen.

Serie Ultra Light

Naast de vertrouwde traditionele gietijzeren pannen, biedt Ronneby Bruk een unieke serie Ultra Light gietijzeren pannen. Dankzij een geheel nieuwe productietechniek wegen deze maar de helft van traditionele gietijzeren pannen. Zo combineren de Ultra Light pannen alle voordelen van gietijzer, met het gewicht van een aluminium pan.

Rijke traditie

De Zweedse regio Ronneby heeft een lange en rijke traditie in de productie van gietijzeren producten. Dit maakt dat de gietijzeren pannen van Ronneby Bruk worden ontworpen en geproduceerd met een perfecte combinatie van vakmanschap, ervaring en technologie.

Första is de exclusieve distributeur van Ronneby Bruk voor Nederland en België.

 

Ga naar artikelen van Ronneby Bruk