Römertopf: gezond en eerlijk koken

Römertopf: gezond en eerlijk koken

In de Römertopf kunnen allerlei ingrediënten, zoals vlees, vis, aardappelen, groenten en zelfs appels, op een gezonde manier bereid worden. Bij het braden en stoven blijven smaak, geur en sap maximaal behouden, en toevoeging van vet is niet nodig.

Hiermee sluit de klassieke Römertopf, die stamt uit de tijd van de Romeinen, perfect aan bij de hedendaagse behoefte aan gezond en eerlijk eten. Voor gebruik moet de Römertopf zo'n 15 minuten in koud water worden geplaatst, de schaal neemt het vocht op. Door de schaal met deksel in de oven langzaam op te warmen, ontstaat er een oven in een oven. Doordat het water verdampt worden de ingrediënten gaar gestoomd. Hierdoor blijven vitaminen en voedingsstoffen behouden en ook aanbakken is niet mogelijk.

Kooksteen ‘Brick’

Eén van de leukste recente innovaties van Römertopf is de kooksteen ‘Brick’. In deze kooksteen kun je allerlei ingrediënten - groenten, vis, krieltjes, vlees, stukjes fruit - stomen en bakken. Omdat de 'Brick' is gemaakt van een speciale vuurvaste klei-soort die bovendien bestand is tegen temperatuurschokken, kun je ‘m niet alleen gebruiken in de oven, magnetron en grill maar ook op de barbecue en zelfs in een kampvuurtje! Prima voor in de keuken, maar nog veel leuker tijdens een tuinfeest of evenement waarbij ieder zijn eigen ‘Brick’ vult met zijn of haar favoriete ingrediënten!

Första is de exclusieve distributeur van Römertopf voor Nederland en België.

 

Ga naar artikelen van Römertopf