Sfeerfoto forsta

GastroMax BIO, duurzaamheid als basis

Orthex is één van de grootste en toonaangevende Scandinavische fabrikanten van huishoudelijke artikelen. Naast vormgeving, kwaliteit en veiligheid heeft deze moderne fabrikant duurzaamheid hoog op haar agenda staan. Lees meer.

Duurzaamheid in productiemethoden, duurzaamheid in grondstoffen, duurzaamheid in eindproducten. Hiermee streeft Orthex ernaar om binnen haar mogelijkheden bij te dragen aan een meer duurzame maatschappij. Eén van de concrete uitkomsten van dit streven is de nieuwe serie GastroMax BIO keukenartikelen, die wij in het voorjaar van 2019 introduceren.

Ecologische voetafdruk
De artikelen in deze nieuwe BIO serie zijn gemaakt van een bio-composiet van suikerriet en spar. Omdat de BIO artikelen maar liefst 98%  van deze bio-grondstof bevatten, hebben zij een substantieel lagere ecologische voetafdruk. De unieke bio-grondstof, het resultaat van een samenwerking tussen Orthex en het eveneens Scandinavische StoraEnso, combineert de beste eigenschappen van hout en plastic. De nieuwe BIO artikelen doen dan ook niet onder voor kunststof: de artikelen zijn sterk, duurzaam, hygiënisch en vaatwasmachinebestending.

‘Bio-based’
De GastroMax BIO serie bevat 9 artikelen w.o. een dunschiller, spatel, aardappelstamper en 3 maten snijplanken. Deze verschijnen binnenkort op onze website. Orthex is overtuigd van de opkomst van de vraag naar ‘bio-based’ artikelen, dus wij kijken van harte uit naar meer duurzaam nieuws uit Scandinavië.